10-10-2023..
Poskrbimo za duševno zdravje

10. oktobra že tradicionalno obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja – tokrat poteka pod geslom Duševno zdravje je univerzalna človekova pravica. Ob tej priložnosti se lahko spomnimo, da za kakovostno življenje ni pomembno le fizično oziroma telesno zdravje, temveč tudi dobro počutje.

Sodobno življenje je zaznamovano s stresom, naš vsakdanji ritem pa so v zadnjem času zamajale tudi epidemija in naravne katastrofe. Ključno je postalo, da posebno skrb namenimo tako telesnemu kot duševnemu zdravju. S primernim življenjskim slogom lahko krepimo lastno zdravje in preprečujemo dolgotrajnejše bolezni ali težave.

Za dobro počutje lahko veliko postorimo kar sami. Vse, ki bi želeli izvedeti več o stresu, tehnikah sproščanja, tesnobi in depresiji, vabimo na brezplačne delavnice v Centru za krepitev zdravja Koroška. Na delavnicah, ki jih vodi psiholog, boste v sproščenem vzdušju pobližje spoznali obravnavane teme in načine pomoči v duševni stiski. Srečanja potekajo v manjših skupinah in so kar se da uporabna. Udeležencem prikažemo ali predstavimo tudi različne strategije ali naloge, ki jim pomagajo pri krepitvi duševnega zdravja.

V mesecu novembru se lahko udeležite naslednjih delavnic:

  • Podpora pri spoprijemanju s tesnobo (4 srečanja po 90 minut; prvo srečanje v sredo, 8. 11. 2023, ob 9. uri)
  • Podpora pri spoprijemanju z depresijo (4 srečanja po 90 minut; prvo srečanje v ponedeljek, 6. 11. 2023, ob 17.30).

Kmalu bosta potekali tudi delavnici o spoprijemanju s stresom in tehnikah sproščanja.

Če bi se katere od delavnic želeli udeležiti, stopite z nami v stik preko e-naslova psiholog1-ckz@zd-sg.si ali telefona 070 640 490. Prijave so obvezne, s skupnimi močmi pa bomo najlaže našli delavnico, ki bi vam v  trenutni situaciji najbolj ustrezala. Na navedenih kontaktih vam lahko ponudimo tudi več informacij o vseh psihoedukativnih delavnicah in aktivnostih, ki jih izvajamo.

Za več informacij lahko obiščete tudi našo spletne stran www.krepimozdravje.si ali facebook profil Krepimo zdravje.

Vabljeni!

 

 

 

 

Termini za izvajanje posvetovalnic v lokalnih skupnostih v letu 2024:

vsako 1. in 3. sredo v VGC Andeški hram (od 8.30 do 9.30)


 

INDIVIDUALNI POSVETI

Individualni posveti s strokovnimi sodelavkami CKZ v prostorih CKZ (po predhodnem telefonskem dogovoru na številko 030 662 126):

vsak delovni dan  med 7. in 14. uro