09-05-2023..
Dan zdravja v znamenju aktivnosti za krepitev zdravja 

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, Center za krepitev zdravja Koroška že tradicionalno pripravlja različne dogodke in aktivnosti za vse generacije. Letos smo dogajanje povezali tudi z vseslovensko prostovoljsko akcijo Dan za spremembe. 

Ob tej priložnosti smo sodelovali z VGC Andeški hram in tam pripravili raznolika srečanja. V prvi polovici aprila smo organizirali posvetovalnico v lokalni skupnosti z meritvami krvnega tlaka in krvnega sladkrorja in podporno skupino za dojenje, izpeljali pa smo tudi kuharsko delavnico, na kateri smo pripravili hiter in zdrav obrok.

Predpraznično vzdušje smo popestrili z velikonočno ustvarjalnico, s SVIT-ovo klepetalnico pa smo pomemben poudarek namenili tudi preventivnim presejalnim programom. Organizirali smo posvet o demenci, z delavnico vadbe za starejše pa nismo pozabili niti na gibanje. Za krepitev duševnega zdravja smo izpeljali delavnice o spoprijemanju s stresom ter tehnikah sproščanja, izvajalke iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec pa so organizirale tudi laično podporo bolnikom s sladkorno boleznijo. Z delavnico Zdrav nasmeh smo poudarjali tudi pomen našega ustnega zdravja. 

22. 4. smo strokovne sodelavke CKZ Koroška sodelovale še na Teku po mestnih poteh za zdravje in smeh, kjer smo v sodelovanju s Srednjo zdravstveno šolo Slovenj Gradec izvajale test hoje, za obiskovalce prireditve pa smo pripravile tudi stojnico.

Sodelovale smo tudi z osnovnimi šolami. Na dan zdravja smo obiskale učence Druge OŠ Slovenj Gradec in izvedle delavnice na temo odraščanja, zdrave prehrane ter gibanja, na OŠ Mislinja in POŠ Dolič pa smo se o zdravju učili ob razgibanem kvizu.

Ob dnevu zdravja, ki smo ga tokrat povezali še z dnevom za spremembe, so imeli udeleženci tako priložnost, da poskrbijo tako za svoje fizično kot tudi duševno zdravje.  

Termini za izvajanje posvetovalnic v lokalnih skupnostih v letu 2024:

vsako 1. in 3. sredo v VGC Andeški hram (od 8.30 do 9.30)


 

INDIVIDUALNI POSVETI

Individualni posveti s strokovnimi sodelavkami CKZ v prostorih CKZ (po predhodnem telefonskem dogovoru na številko 030 662 126):

vsak delovni dan  med 7. in 14. uro