18-11-2021..
Nova spletna stran o duševnem zdravju

NIJZ sporoča, da je zaživela prenovljena in vsebinsko obogatena spletna stran Programa MIRA: www.zadusevnozdravje.si

Uporabnicam in uporabnikom spletne strani bodo poslej na voljo nekatere nove informativne in uporabne vsebine, kot na primer:

  • Poglavju "O duševnem zdravju" so dodane vsebine o pomenu duševnega zdravja, kako nam služi dobro duševno zdravje, kaj negativno vpliva nanj, kako prepoznamo težave v duševnem zdravju, pa usmeritve, kako lahko krepimo duševno zdravje v različnih življenjskih obdobjih, zgodbe posameznikov, ambasadorjev Antistigma kampanje, da bi področje duševnega zdravja čim bolj približali ljudem.
  • Poglavju "Skrb za duševno zdravje" so dodani nasveti za spoprijemanje s težkimi okoliščinami, duševnimi težavami, pa nasveti za boljše počutje.
  • Poglavju "Kam po pomoč" so dodane predstavitve različnih strokovnjakov, ki lahko pomagajo, seznam spletnih in telefonskih virov prve pomoči v duševni stiski, seznam centrov za duševno zdravje, mreža virov pomoči z 914 izvajalci, ki so kategorizirani po statističnih regijah, oblikah pomoči in ciljnih skupinah.

Spletno stran Programa MIRA nameravajo sproti bogatiti z novimi vsebinami.

 

Novost je tudi prva nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja v Sloveniji, "Nisi okej? Povej naprej." katere glavni cilj je zmanjšati stopnjo stigme duševnega zdravja in spodbuditi ljudi k iskanju pomoči. Več o kampanji si lahko preberete na spletni strani: https://nisiokejpovejnaprej.si/

 


Termini za izvajanje posvetovalnic v lokalnih skupnostih

3. 2. 2020 - Pameče
(v prostorih KS Pameče)


 


Pogovorne ure s strokovnimi sodelavkami CKZ v prostorih CKZ:
Vsak petek Med 8. in 10. uro